WW'21 WW'15,IP,SC S*AmiliiSibiri's Prinzessin Glorina DSM,DVM

Vi gratulerar våra medlemmar Sören och Susan Kedert och deras "Sivan" som tog hem titeln WORLD WINNER på FIFes World Show i Vicenca, Italien i helgen!

Det var andra gången vackra Sivan blev World Winner, första gången var i Malmö 2015.

Stort grattis önskar Uppsala Kattklubb!

Sören Kedert med WW'21 WW'15,IP,SC S*AmiliiSibiri's Prinzessin Glorina DSM,DVM
Med på bild: Therese Sjöberg

Lansering av funktionen stambokföring av kull online!

Den 19 maj lanserar SVERAK online-anmälan av ny kull via minakatter.sverak.se. För att kunna använda tjänsten måste intygen vara uppladdade och godkända på din katt, passa på redan nu att ladda upp de avelsintyg som krävs för att katten ska kunna användas vid online-anmälan av ny kull.
De som använder blankett och en katt som INTE tidigare har använts i avel ska bifoga berörd katts intyg eller "screenshot/skärmdump" från MinaKatter där det syns att intygen är uppladdade.

Digital signering (Bank-ID)

Förbundsstyrelsen fattade beslut den 26 april att tillåta digital signering med hjälp av bank-ID. Vi har valt detta för att säkerställa att den som digitalt undertecknar är den person som den är. (Det möjliggör också att den som inte vill skriva ut anmälan/ansökan på papper kan sköta hanteringen digitalt, något som har efterfrågats).
Villkoret är alltså att signeringstjänsten som du som SVERAK-medlem väljer, är att den visar signeringsloggen i samma dokument som själva ansökan.
Alltså signeringsloggen ska vara i ett och samma dokument. Det vill säga BÅDE ansökan/anmälan OCH signeringsloggen. Detta är något som automatiskt genereras av den signeringstjänst ni väljer.
Exempel på två sådana signeringstjänster som uppfyller dessa krav är:
• www.elektronisksignering.se (gratistjänst)
• VismaSign (betaltjänst)
• M.fl.
Kivra uppfyller tyvärr INTE då det inte uppfyller ovan nämnda krav varför denna tjänst i dagsläget inte accepteras.
Självklart kommer det även fortsättningsvis gå bra att
• skicka ansökningar och anmälningar på papper med snigel posten,
• eller fortsätta att skriva ut pappret och undertecknadet och sedan skanna in det och mejla det.

Bjud någon på ett medlemskap även under 2021!

Känner du någon som kanske aldrig varit med i en kattklubb som är nyfiken på vad det innebär? Vi fortsätter med erbjudandet även under 2021, alla våra huvudmedlemmar får bjuda någon på ett huvudmedlemskap, förutsatt att personen i fråga ej varit medlem i någon SVERAK-ansluten kattklubb under 2020. Skicka ett mail med personuppgifter för den du vill bjuda samt vem du är som bjuder till vår medlemssekreterare Linda Ncomo Sjöström.